Flanco

Ceasul inteligent iWatch, cea mai recenta inovatie Apple

Vineri, 29 Martie 2013 00:00, Electro-IT

Ceasul inteligent iWatch, cea mai recenta inovatie Apple

Apple pare ca nu renunta usor la rolul de trendsetter si pregateste un produs care ar putea revolutiona piata. De data aceasta este o vorba despre o noua categorie, un ceas inteligent denumit, firesc, iWatch.

Primele zvonuri despre noul device au aparut inca de acum doi ani, insa in ultimele luni acestea au devenit tot mai persistente, existand inclusiv informatii asupra numarului de angajati care se ocupa exclusiv de acest proiect: peste 100 de persoane!

Cei de la Apple nu au confirmat informatiile privind lansarea unui ceas inteligent, insa chiar si asa primele detalii nu au intarziat sa apara. iWatch se va putea conecta prin wireless si Bluetooth cu celelalte dispozitive, fiind o extensie pentru iPad sau iPod, si va afisa informatiile pe un ecran curbat, mulat pe mana utilizatorului. Se pare ca ceasul va arata ca o bratara, fiind realizat dintr-un material flexibil si avand, implicit, un ecran la fel de flexibil, fapt care a ridicat o serie de intrebari legate de fiabilitate.

„Ca si alte produse revolutionare marca Apple, iWatch va avea o valoare subestimata la inceput pentru ca apoi sa creasca si sa influenteze radical vietile noastre si profitul companiei”, a scris pe blogul personal un fost angajat Apple.

Ceasul ar urma sa beneficieze de player de muzica, sincronizarea iMessages, harti Apple si plati contactless (Asemanator unui transfer bancar prin card, realizat insa prin simpla apropiere a dispozitivului de un procesator tip POS. Mastercard si Visa au prezentat de-a lungul timpului diferite solutii de plata contactless, care nu au ajuns inca sa fie implementate la scara larga). In plus, va fi capabil sa initieze apeluri si va avea integrat un pedometru, impreuna cu senzori de monitorizare a sanatatii.

Unele zvonuri mentioneaza o versiune speciala a sistemului de operare iOS, care va include functiile de baza si control pentru telefon sau tableta. iWatch ar putea veni echipat cu un spatiu de stocare de 32 GB, o camera foto si un ecran de circa 2 inch.

Alte informatii neoficiale vorbesc despre asistentul personal Siri, astfel incat utilizatorul ar putea raspunde prin comenzi vocale la mesaje sau e-mailuri, daca acestea vor fi in engleza sau in alte limbi pentru care Siri are suport, romana nefiind printre norocoase. Insa cea mai mare provocare careia iWatch trebuie sa-i faca fata este autonomia bateriei, astfel incat aceasta sa nu necesite incarcare zilnica.

Pretul estimat de apropiatii companiei Apple pentru acest nou dispozitiv a fost de circa 200 de dolari, iWatch urmand sa fie lansat anul viitor. Cel putin acestea sunt informatiile care au circulat pe piata zvonurilor, si care probabil se vor confirma intr-un timp destul de scurt.